Въглищата, които обикновено са най-неекологичният и най-евтиният вариант за получаване на

...
Въглищата, които обикновено са най-неекологичният и най-евтиният вариант за получаване на
Коментари Харесай

Въглищата станаха най-скъпия източник на енергия

Въглищата, които нормално са най-неекологичният и най-евтиният вид за приемане на сила, сега са най-скъпото изкопаемо гориво в света, оповестява Bloomberg. Епичният срив на цената на петрола през миналия месец значи, че световният индикатор за недопечен нефт към този момент е с цена под най-широко търгувания контракт за въглища на енергийна равноценност. Австралийските въглеродни въглища в Нюкасъл на ICE Futures Europe се продават за $66,85 за метричен звук, еквивалент на $27,36 за барел нефт. Фючърсите на Brent приключиха с $26,98 за барел в петък.

Сривът на петрола значи, че въглищата са най-скъпото изкопаемо гориво

Въпреки че потреблението на въглища в Съединени американски щати и Европа понижава заради на ниска цена природен газ и напредък на възобновимите енергийни източници, потреблението продължава да нараства в Азия, където обичайно това е най-евтиният вид за бързо разрастващите се пазари с сила. Въглищата са най-мръсното изкопаемо гориво, което отделя към два пъти повече въглероден диоксид от природния газ и 30% повече от бензина при изгарянето.

Новото класиране на най-високите цени, което е по-скоро функционалност на неочаквания спад на цените на петрола, в сравнение с скока на търсенето на въглища, би трябвало да подтиква превключването на съоръжения и вложения надалеч от въглищата. В кратковременен проект, потреблението на въглища в Япония може да падне това лято в интерес на по-евтиния полутечен природен газ, съгласно Goldman Sachs Group Inc.

Освен това анулирането на полети и рестриктивните мерки за пътешестване може да понижат световната приложимост на нефт с цели 20%, до момента в който Саудитска Арабия и Русия са на път да наводнят пазара с спомагателни доставки. Това понижи цената на Brent-а с към 60% от началото на годината. Пазарите на електрическа енергия в Азия, които са най-големите клиенти на морски въглища, бяха по-устойчиви.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР